Opskriften, som laver retten der kan bruges til (næsten) alt 🙂 Du kan bruge den som side-dish til alle mulige kødretter, du kan bruge den som en re’el bøf, hvis du er vegetar eller kører kødløs dag.. ja du kan bruge den til stort set alt.. Jeg bruger den ofte under min pasta med vannamei rejer i hvidvins og smør sauce, da jeg godt kan lide den knas, som blomkålsbøffen tilføjer til den ret..
Og så gør det da heller ikke noget, at den (næsten) udelukkende er lavet af grøntsager 🙂 Du kan tilsætte alt oven på den, forskellige grøntsager, ristede nødder eller hvad du foretrækker.. kun fantasien sætter grænser ..
Opskriften er til 2 personer, men alt efter hvor stort dit blomkål er, så kan der laves til mange flere..
Ingredienser:
Basilikumspestoen
25 g. frisk Basilikum
50 g. frosset Spinat
1 fed Hvidløg
20 g Cashew nødder kogt i 10 min
1/2 -1 tsk salat
Peber
1/2 tsk. Chili
1/2 dl Raps Olie
Blomkålsbøffen
Blomkål
Salt
Peber
Chili
1 spsk. Smør
Ca. 3 tsk. Basillikum pestoen
1 håndfuld Skivekåret spinat
1/2 Mozerella kugle
Fremgangsmåde:
Først laver du basillikumspestoen, den giver lidt mere end du skal bruge i denne ret, men den smager så godt, at du ikke vil undvære den – ikke engang på dine rugbrødsmadder 🙂
Kog cashew nødderne i lidt vand i ca. 10 minutter, det sidste minut smides hvidløget lige ned i det kogende vand, dette giver en runderer hvidløgssmag.
Så blender du alle ingredienserne til pestoen sammen og får den lækreste, næsten smørbare pesto.. mums..
Så er det tilberedningen af selve blomkålsbøffen du skal igang med..
Fjern ydre blade fra blomkålet, men hold stilkene intakte. Brug en stor kniv til at skære skiver a’ 1/2-1 cm skiver fra midten af blomkålen. Du skal lave 3-4 blomkåls “bøffer.” Brug det resterende blomkål til en salat en anden dag 🙂
Krydder blomkålsbøffen med salt, peber og chili. Små stykker smør og små klatter pesto fordeler på blomkålsbøffen. Den skiveskårne spinat ligges på og til sidst fordeles mozerella osten også i små klumper.
Bøffen bages i ovnen i ca. 20-25 minutter, ind til osten er gylden og knasende (osten kan også tilføjes efter af blomkålsbøffen har været i ovnen i et stykke tid, hvis du foretrækker en mindre knasende oste skorpe).
Anrettes ovenpå frisk rucola eller spinat. Nydes gerne som side-dish til Frisk pasta med vannamei rejer i hvidvin og smør sauce… opskrift her 🙂
Bon Appetit..
-K