Hjemmelavede tortillas med surdej..

Surdej er gået hen og blevet min helt egen lille tamagotchi herhjemme, som om jeg ikke havde børn og killinger nok 🙂

Når jeg går og passer min surdej hver dag, så bliver der en del surdej i overskud, som i princippet blot går til spilde og skal smides ud. Derfor er jeg i øjeblikket tit på udkig efter opskrifter med left over surdej, så jeg ikke smider en masse ud #stopmadspild..

Derudover har jeg længe tænkt over om mine hjemmelavede tortillas skulle have en plads på bloggen, for de er virkelig gode.

Så hvorfor ikke kombinere de to ting og wupti.. skønne hjemmelavede tortilla med skøn smag af surdej 🙂

Opskriften er på 12 tortillas og tager ca. 30 min at lave.

Ingredienser:

150 g. Surdejs rest (kan undlades)

400 g. Hvedemel

2 tsk. Bagepulver

1 tsk. Salt

6 spsk. Raspolie

2,5 dl vand.

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne i en skål ind til det bliver til en fast masse, brug evt. lidt ekstra mel, hvis dejen klister for meget.

Når dejen er formet til en kugle, hviler den i 10 min.

Lav derefter 12 lige store kugler af dejen.

Tænd en pande på høj varme.

Tag et rent viskestykke og gør det vådt, vrid det derefter rigtig godt, så det er fugtigt.

Rul første kugle ud med en kagerulle. Brug lidt ekstra mel, hvis dejen vil hænge fast i bordpladen. Dejen skal være så tynd som muligt.

Lig tortillaen direkte på panden. Lad den hvile derpå i ca. 1/2 minut, vær opmærksom på at tortillaen ikke får for meget, da den så vil blive sprød og tør, og vi vil gerne opnå en dejlig blød og lækker tortilla.

Lige så snart tortillaen har fået nok på begge sider ligges den med det samme over i det fugtige viskestykke. På den måde sikre vi, at dampen holder tortillaen blød og lækker.

Når du har “bagt” alle tortillaerne er de klar til fyld og middagsbordet 🙂

Fyldet kan være alle mulige forskellige former for grøntsager og kød – lækker aftensmad, som der er gjort lidt ekstra ud af 🙂

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar