Boller i karry med butternut squash og sød kartoffel..


Boller i karry er virkelig yndlings børne retten herhjemme.. det har det været siden børnene var små.. og nu er det gået hen og blevet sådan, at drengene altid giver retten karakter imens vi spiser 🙂 Det tyder på (hvilket nok ikke er helt ved siden af) at mine retter sjældent ligner hinanden, eller bliver tilberedt på sammen måde 🙂

Det kommer simpelthen an på hvilke grøntsager jeg har i køleskabs skuffen 🙂 nææææsten hver gang jeg laver boller i karry, vinder mormors udgave – (den kan også noget helt specielt).. men denne opskrift står næsten lige med mormors version og det siger altså ikke så lidt.. så prøv den endelig 🙂

Hokkaido græskar og gulerødder kan også sagtens bruges 🙂

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

Kødboller:

500 g Hakket kød (svin, kylling eller hvad du er til)

1 Æg

1,5 spsk. Hvedemel

1 fintrevet Løg

2 spsk. Mælk

2 tsk. Salt

Peber

Karrysovs:

3 spsk Oliemagarine

3 spsk hvedemel

1,5 spsk medium stærk karry

1/3 butternut squash

1 sød kartoffel

Mælk

Kødbolle suppe

Salt og peber

Ris

Tilberedning:

Rør ingredienserne sammen til kødbollerne, form dem og kog dem i vand ind til de flyder.

Svits oliemagarine og karry til en gryde ved middelvarme. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt – så det bliver en melbolle, konsistensen skal være som marcipan.

Rør melbollen ud i en smule af kødbollesuppen og mælk, tilsæt lidt ad gangen indtil sovsen er den rette tykkelse.

Snit butternut squash og sød kartoffel i små tern og tilsæt til sovsen. Kog sovsen ind til grøntsagerne er semi møre. Rør grundigt og jævnligt i sovsen imens den koger.

Risen tilsættes en ny gryde og koges efter anvisningen på pakken.

Når grøntsagerne er semi møre blendes sovsen, så den bliver blød og jævn i konsistensen.

Sovsen smages til med salt og peber derefter tilsættes kødbollerne sovsen.

Nu er middagen klar, mums.. ris og boller i karry 🙂

Bon Appetit..

-K

Skriv en kommentar