Frisk Tagliolini Pasta med Vannamei Rejer i Hvidvin og Smør sauce..

Lørdags menu på en tirsdag.. ja ved du hvad – vi flotter os rigtig her på ferien 🙂 Faktisk er en af de ting jeg nyder mest ved ferien, udover selvfølgelig at være sammen med min familie, at lave nye, spændende og lækre retter.. Jeg elsker det 🙂

Denne ret er helt sikkert også en af top 10 retterne herhjemme.. Den er SÅ nem, at lave og indeholder ret få ingredienser, men også en ret, som er lidt en fråse ret – hvidvins og smøgsauce kan virkelig noget 🙂

Denne opskrift er med rå vannamei rejer, men du kan også godt bruge andre former for skalddyr, fisk eller kød. Du skal bare tilpasse tilberednings tiden til det protein du vælger..

Ingredienser:

2 pakker rå Vannamei rejer

1 1/2 – 2 dl. Hvidvin

150 g. Smør

1 tsk. Salt

1 knivspids Peber

1/2 tsk. Chili flager – alt efter styrken på din chili

3 fed Hvidløg

Evt. Saften fra 1/2 lime

1-2 pakker frisk linguinie pasta (tynde pasta, de normale kan også bruges)

Vand + salt til kogning af pasta

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Rejernes skaller og haler pilles af, skylles godt og duppes med papir for at tage overskydende væske. Derefter ligges de i et ildfastfad, som til sidst skal kunne rumme hele retten, så den må godt være større end først forventet.

Smøret smeltes og blandes med hvidvin, chili, salt, peber, lime og presset hvidløg.

Saucen hældes over rejerne og stilles i ovnen i 10-12 minutter.

Imens koges pastaen i godt saltet vand (det skal smage som havvand). Smag på pastaen når den når slutningen af kogning for at sikre at den ikke får for meget men bliver aldente.

Når rejerne er færdige tages de ud af ovnen og den færdig kogte pasta vendes i saucen.

Anret med lidt persille på toppen og serveres gerne med en Blomkålsbøf til – find opskriften her.. og selvfølgelig resten af hvidvinen 🙂

Bon Appetit..

– K

4 kommentarer til “Frisk Tagliolini Pasta med Vannamei Rejer i Hvidvin og Smør sauce..”

  1. Det lyder rigtig lækkert, det skal vi prøve i aften. Jeg har dog lige et par kommentarer til opskriften: Hvor meget er der i “en pakke rejer”? Altså hvor mange gram? Og til sidst står der at man skal anrette med lidt persille, men det er ikke med i listen over ingredienser. Og overskriften hedder Tagliolinipasta, men i listen over ingredienser står der lingjuiniepasta – ved ikke om det har nogen betydning 🙂

    Svar
    • Hej Conny

      Det er virkelig også en lækker ret- du vil ikke fortryde det 🙂

      Den pakke rejer som jeg bruger er 200 g, men det kommer jo også lidt an på hvor “kød” glad man er, for der kan sagtens komme lidt flere eller mindre i, det bestemmer du 🙂

      Persillen er kun for syns skyld, derfor har jeg ikke skrevet den på ingrediens listen, men det vil jeg da helt sikkert overveje 🙂

      Navnene op pastaen skal jeg have rettet til, der skal da ikke stå to forskellige navne – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂 så længe du bruger en tynd frisk pasta, så lykkes opskriften helt sikkert 🙂

      God fornøjelse ❤️

      Svar
  2. Hej Kristina
    Du har ret, det er bare en lækker ret; den kommer på min liste over gæstemad 🙂 Og tak for dine svar ❤️

    Svar

Skriv en kommentar