Brunede kartofler – tilberedt i ovnen … Såååå nemt :)

Kender I det.. juleaften alt skal bare gerne klappe og du er kommer lidt for sent igang med de brunede kartofler.. sukkeret vil ikke rigtig karamellisere og sidde fast på de små banditter..

Eller også laver det kamelliserede sukker sådan et kæmpe bolche om skeen, som ikke rigtig vi gå af igen.. 🙂

The struggle is real 🙂

Derfor har vi igennem de sidste par år valgt, at lave de brunede kartofler i ovnen.. det betyder at vi har ro til alt muligt andet hygge 🙂

Vi har både prøver at lave kartoflerne med brun farin og alm. sukker. Vi er mest til almindelig sukker, men det er en smagssag.

Den brune farin giver kartoflerne et naturligt brunligt skær uden brug af sovse kulør, hvor imod almindelig sukker imod slutningen af bagetiden måske godt kan have brug for en enkelt dråbe kulør.

Hvis du gerne vil prøve med brunt farin istedet, så skifter du bare sukkeret ud i opskriften med brunt farin 1:1.

Vi er ret mange juleaften og ret mange af os er vilde med brune kartofler .. derfor laver vi en ret stor portion..

Men denne er laver på 1 glas forkogte små kartofler. I vores familie er det nok til 2 voksne personer, i andre familier 4 voksne personer 🙂

Tilberedningstid – ca. 1-1,5 time

Aktuel arbejdstid – ca. 5-7 minutter

Ingredienser:

1 glas forkogte små kartofler

1,5 dl Sukker

25 g. Smør

Evt. 2 dråber sovse kulør

Ovnfast fad, hvor kartoflerne kan ligge i et lag (eller tæt på)

Tilberedning:

Tænd ovnen på 180 graders varmluft.

Lagen hældes fra kartoflerne og kartoflerne skylles under rindende vand.

Hæld kartoflerne i et ildfastfad tilsæt smør og sukker.

Stil derefter fadet i ovnen.

Nu skal kartoflerne hygge sig i ovnen i ca. 1,5 time. I nogle ovne skal de måske kun have en time, prøv dig frem.. hvad der passer til lige præcis din ovn.

Efter første halve time, røres kartoflerne rundt, det samme gøres derefter hver 20 minutter.

Til sidst røres en dråbe kulør i kartoflerne, hvis de ikke har den ønskede farve ..

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar