Krydderolier med både chili og hvidløg..

Om det er i marinade eller på pizzaen, så er disse to simple og smagfulde krydderolier arbejdet værd.. det tager stort set ingen tid, at lave dem og de bidrager med meget god smag – så PRØV dem.. du vil ikke fortryde det 😉

Ingredienser til chiliolie:

6 – 8 Friske Chili af forskellige styrke
Tørret Chili
Flydende Chili
Tomat pure
Rapsolie
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Snit de friske chili i tynde skiver og put dem i en gryde sammen de andre former for chili. Det er en smagssag hvor stærk du ønsker olien skal være. Smag og prøv dig lidt frem.

Tilsæt derudover ½ tsk. salt, en knivspids peber og 1 tsk. Tomatpure til gryden. Dæk alle ingredienserne i olie og varm det hele op. Lad det syde lidt tid og tag det derefter af blusset. Lad olien køle af og hæld det endeligt over på et glas.

Olien kan bruges med det samme, men bliver beder af at trække en dags tid inden brug. Olien kan holde sig i lang tid i køleskabet, hvis du er opmærksom på hygiejnen.

Ingredienser til Hvidløgsolie:

5 -10 fed Hvidløg
Rapsolie
Kogende vand

Fremgangsmåde:

Hvidløgene pilles og skæres ud i tern, derefter overhældes de med kogende vand og trækker et minuts tid. Hvidløgene presses i en hvidløgspresser ned i olien og hvidløgsolien stilles på køl.

Olien kan bruges med det samme, men er bedst efter at have trækket i et døgns tid. Hvis olien bliver grønlig eller blålig, er dette helt ufarligt, bare rolig og olien kan stadig nydes 😉

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar