Kalder alle børnefamilier 🙂 En af børnenes yndlingsretter er, når de kan lokke mor til at lave hjemmelavet chicken nuggets .. det bliver spist med velbehag og en masse smaskelyde og så ved vi jo alle, at maden smager ekstra godt..
Opskriften er til en familie på 4 og måske er du heldig, at der er en enkelt i overskud, som passer super godt i en madpakke dagen derpå..
Samtidig med disse lækre nuggets lavede jeg spinat vafler, hvor der også skal bruges aubergine og squash, så jeg ikke stod med et overskud af de bagte grøntsager, men hvis du ikke lige er til det, så kan du også med fordel lave denne lækre dip Grøn babaganoush med resterne af grøntsagerne.
Ingredienser:
2 x 400 g hakket Kyllingekød
1 revet løg
1 æg
1 ½ dl. Havregryn
1 spsk. groft mel evt. lidt mere for at opnå den rigtige fars konsistens
2 tsk. Salt
1/2 tsk. BBQ
1 knivspids peber
1/2 aubergine
1/2 squash
Panko rasp
Oliemagarine
Fremgangsmåde:
Snit tern i squashen og auberginen og lig dem med bunden i vejret på et stykke bage papir. Bag den i ca.15-17 minutter ved 200 grader ind til kødet inden i er mørt.
Imens blandes de andre ingredienser (undtagen løget) sammen.
Når grøntsagerne er møre, skrabes kødet ud af dem og de blendes sammen med løget. Grøntsagsblandingen tilsættes farsen og du vurdere om der skal en småle mere mel i for at opnå den rigtige konsistens. Farsen må ikke være for tynd, da den så ikke kan holde “formen” når den vendes i panko raspen.
Farsen kommes i en fryse pose og hviler i køleskabet i 10-15 minutter. I dette tidsrum kan du lige nå, at lave spinatvaffel dejen eller den grønne Baba ganoush med de ekstra grøntsager.
Når farsen har hvilet. Fordeles panko raspen på en tallerken og snippen klippes af posen. Nu kan du trykke nuggets størrelse klatter ud på panko raspen og fordele det på overfladen.
Nuggetsne steges på en pande i oliemagarine indtil de opnår en gylden skorpe..
Vupti, chicken nuggets med grøntsags værdi 🙂
Bon Appetit..
– K