Herhjemme elsker vi alt der smager mere energiholdigt end det er, derfor er jeg meget opmærksom på hvilke ingredienser jeg vælger, at tilsætte mine retter.. så de forbliver mega smagsfulde og lækre, men gerne ikke er så energitætte, som de måske smager 🙂
Denne ret er ingen undtagelse, sovsen – som der er meget af, smager som om den er lavet af fuldfed fløde, men tværtimod så er det skummet mælk ..
Retten indeholder masser af grøntsager og stegt kyllinge bryst, sådan foretrækker vi også at spise den, men den kan sagtens tilføjes ris, pasta eller fx. En lækker kartoffelmos med grøntsager i..
Jeg lavede grøntsagsgryden i en stor støbejerns gryde, andet kan du også sagtens bruge- den skal bare være stor 🙂
Opskriften er til 6-8 personer, – hvilket sandsynligvis alligevel vil give en lille rest til en madpakke dagen derpå..
Ingredienser:
400 g. Skiveskårne champignoner
Oliemagarine
50 g. Usaltede cashew nødder
1 liter skummetmælk
1 dåse kikærter
2 tsk. Brun farin
1 løg
1 aubergine
1 courgette
1/2 stort blomkål
1/2 stort spidskål
75 g. Frisk spinat
4 store kyllingebryst fileter
1 spsk. sennep
1 stort fed hvidløg
Grill krydderi/allround
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Kog cashew nødderne i rigeligt vand i ca. 10-15 minutter.
Steg champignonerne i 2 spsk. Oliemagarine, tilsæt 1 tsk. Grill krydderi, peber, brun farin, presset hvidløg og 2 tsk. Salt.
Snit auberginen, spidskålen, blomkålen, løg og courgetten fint. Tilsæt det til champignonerne og steg det godt igennem.
Kom de kogte cashewnødder i blenderen sammen med kikærterne og noget af mælken, blend det til en helt jævn masse.
Hæld saucen over grøntsagerne og lad det koge op.
Imellemtiden renser du kyllinge brystfileterne og skærer dem i to. Krydder dem med salt, peber og grillkrydderi. Steg dem hårdt på en pande, så de får en god stege skorpe.
Når stegeskorpen er opnået tager du kødet og dumper det med i grøntsagsgryden, sammen med den friske spinat.
Lad retten koge i ca. 10-12 minutter- ind til kyllingen er gennemkogt. Smag til med salt og peber.
Vupti.. cremet grøntsagsgryde med kylling .. mums..
Bon Appetit..
– K
Kan man udlade nødderne pga allergi …?
Hej Tanja
Det kan du godt, men du opnår ikke helt helt den samme cremede konsistens 🙂
Venligst Kristina