Kanelsnegle er noget af det lækreste, med det krydrede og søde fyld samt det lidt seje brød omkring.. men som de fleste nok ved, så er almindelig kanelsnegle med remonce også ret høj på energi og hvis du ikke ønsker det, men stadig er fan af kanelsnegle, så skulle du prøve denne her opskrift..
De er lækre og smager mere energiholdige end de er, men som meget andet kalorielet, så kan vi jo ikke forvente helt det samme som en helt almindelig kanelsnegl med remonce.. denne opskrift er for eksempel lavet med kogte gulerødder, for mæthed og for at holde energi tætheden nede..
Dejen er lavet uden gær, dette er for nemhedens skyld, du kan faktisk lave disse snegle lynhurtigt en dag du får uventet gæster fordi dejen ikke skal hæve og du sandsynligvis har alle ingredienserne i dine køkkenskabe 🙂 men hvis du ønsker dine kanelsnegle med lidt mere luftigt brød omkring, så lav en almindelig bolle dej med gær.
Opskriften indeholder vanilje skyr, hvis du ikke lige har det i dit køleskab, så kan du også bruge yoghurt, fraiche eller hvad du ellers finder af tyknet mælkeprodukt i dit køleskab.
Opskriften giver ca. 16 snegle.
Ingredienser:
Dej:
3 dl. Hvedemel
1/2 dl. Grahamsmel
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
1 knivspids salt
2,5 dl. Skyr 0,1 %
Fyld:
250 g. Skrællede gulerødder
3 spsk. Sukrin, honning eller sukker, alt efter hvad du foretrækker.
2 1/2 spsk. Hvedemel
50 g. Smør
2 tsk. Kanel
En smule mælk til pensling
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og sæt dem over og koge.
Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og natron sammen i en skål og tjek at der ikke er klumper i. Tilføj derefter skyr og æld det godt sammen.
Når dejen stadig er lidt fugtig, men ikke hænger alt for meget ved dine hænder, så drysses køkkenbordet med lidt mel og dejen rulles ud i et rektangel ca. 60 cm x 30 cm.
Imens dejen ligger på bordet tændes din ovn på 175-180 grader og fylder tilberedes.
De møre gulerødder blendes med kanel, sukrin, hvedemel og smør til en jævn masse. Massen fordeles på dejen og dejen rulles sammen. Skær sneglene ud i 3-4 cm. tykkelse.
For en springform med bagepapir og lig sneglene lidt fra hinanden i den.
Pensel sneglene med lidt mælk og bag dem ved 175-180 grader, alt efter hvor effektiv din ovn er i 20-25 minutter.
Når sneglene er færdige skal de køle af og du kan dryppe glasur over, hvis du er vild med det… Her hjemme er det en deal breaker 🙂
Bon Appetit..
– K