Uhmmm.. tærte er bare SÅ lækkert og de kan jo varieres i 1000 udgaver..
Tærtedejen er hovedsageligt lavet på fuldkornsmel og giver derved en rigtig god mæthedsfornemmelse, sammen med grøntsagerne. Æggeblandingen er en lækker blanding af æg og hytteost, som giver den en god cremet og fyldig smag, uden at være alt for energitæt. Tærten kan spises året rundt og på denne årstid, bliver den rigtig sommerlig ved, at toppe den med en tomatsalat med avocado og ærteskud samt røget laks eller serano skinke 🙂
Opskriften er til 4 voksne, men efter vi er 2 voksne herhjemme, så kan vi glæde os til, at kunne nyde tærten til frokost imorgen også 🙂
Hvis du gerne vil se en video af fremgangsmåden for quiche opskriften, så følg dette link!
Ingredienser:
Tærtedej
1 CremeFraiche 5 % eller anden form for syrnet produkt.
2 spsk. Rapsolie
1 dl. Fuldkornsmel
½ tsk. Salt
1½ dl. Hvedemel
Fyld
4 Æg
1 pose hakket Spinat
250 g. Hytteost
1 – 1½ tsk. Salt
Peber
Chili
1 Courgette
1 lille håndfuld Ost
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til dejen og ælt det godt sammen, så det bliver en fast dej. Dejen skal derefter trække i køleskabet i husholdnings film i 30 minutter.
Efter dejen er rullet ud, ligges dejen i tærtefadet og stikkes med en gaffel, så du undgår luftbobler. Tærte dejen forbages 10-12 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Imens tilberedes fyldet. Sauter den hakkede spinat på en varm pande og bland derefter æggene, hytteosten og spinaten sammen. Brug et mandolin jern til, at snitte tynde skiver af squashen.
Når den forbagte dej kommer ud af ovnen hældes æggeblandingen i og tærten pyntes med squash skiverne. Du kan se hvordan i videoen lidt længere oppe 🙂
Tærten bages i ovnen 30 – 35 minutter på 200 grader, alt efter bageevnen på din ovn. 5 minutter før tærten er færdig, kan du drysse en lille håndfuld revet ost over den, så det giver en fin farve 🙂
Nydes bedst med topping af tomatsalat med avocado og røget laks. Tærten er god både varm og kold, alt efter hvad du fortrækker.
Bon Appetit..
– K