Tortilla sandwich på panden med grøntsager, spansk pølse og æg :)

Ferie er bare sagen og idag har vi været ude og vandre lidt, vi tog afsted kl. 10 og var hjemme kl. 15, så der blev gået nogle skridt 🙂 Det betød også, at måltiderne blev lidt mere forskudt end normalt, men hvaaaa det er jo ferie..

Så vores frokost blev mere en eftermiddags snack end frokost, heldigvis kan denne ret bruges både til morgenmad, frokost og aftensmad 😉 Tortilla sandwich med lidt forskelligt godt i, du kan putte alle mulige grøntsager i – hvad du lige har i køleskabet, den kan laves vegetarisk eller med forskellige former for kød, fisk eller skalddyr..

Hvis du bruger svampe eller kål, så er det en god ide lige, at stege dem lidt først, så de bliver tilberedte.. Det samme gælder self kødet, hvis det skal tilberedes 🙂 Du kan sagtens bruge alle mulige former for forskelligt kød, som kylling, fisk, pølser eller hvad du ellers lige har i køleskabet 🙂

Opskriften er til 2 tortilla sandwich og kan som sagt varieres i maaaange retninger..

Ingredienser:

2 fuldkorns tortilla Pandekager

4 bæger æggehvider

Salt

Peber

Chili krydderi

Oliemagarine

Nøglehulsmærket revet Ost

1 avocado

2 store håndfulde frisk Spinat

12 skiver spansk pølse/ skinke / Kyllinge stykker eller lignende

Jeg puttede derudover en lille rest af nogle pandestegte champignon og spidskål fra aftensmaden igår.

Lidt hjemmelavet Aioli- se opskriften her..

Fremgangsmåde:

Start med, at steg de grøntsager du gerne vil have i tortilla pandekagerne, fx. Svampe, spidskål, løg osv. Spinaten behøver du ikke, at stege med da den kun skal bruge den smule varme, som den får inde i tortillaen for at blive tilberedt.

Æggehviderne krydres med salt, peber og chili og laves derefter til “scramble eggs” på panden. Du kan også sagtens bruge almindelige hele æg, jeg havde bare lige disse hvider som skulle bruges 😉

Det ligges på en tallerken og deles i to lige store portioner. Avocadoen moses og deles også i 2 portioner.

Tortilla pandekagen ligges på panden og smøres med en smule aioli – derefter kommes en smule revet ost på midten, derefter ligges spinaten ovenpå, kødet, 1 portion æg, 1 portion avocado og til sidst lidt mere ost, pandekagen foldes som en “stjerne”. En flap ind over fyldet af gangen.

Du kan også placere fyldet sådan rektangulært på pandekagen, så du tilsidst bare kan folde enderne ind og siderne over.

Lige meget hvilken folde teknik du benytter, så skal du vende tortillaen om til sidst, så den også bliver varmet og stegt på lukke siden.

Vupti, lækker tortilla pandekage, kan bruges både til morgenmad, frokost og aftensmad.. Fantastisk ikke 🙂

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar