Tunamelt ala spoonforkandpork :)

Jeg har hørt en del om fænomenet tunamelt, men var ikke helt overbevist om troværdigheden bag snakken 😉

Derfor besluttede jeg mig for, at lave min egen version, hvor jeg var sikker på at alle ingredienserne merger sammen 🙂

Det salte, syrlige og umami fra tun, det søde fra ananas, det sprøde fra corugetten .. ja alt i alt ikke blot en meget nem ret, men også en meget smag fuld ret ..

Opskriften giver 2 halve courgette med fyld, som enten kan nydes som side dish til 2-4 personer (så hver person enten får en halv eller en kvart) eller som hovedret til 1 person.

Ingredienser:

1 hel, gerne stor, Courgette eller grøn squash

1 dåse tun i vand

1 spsk. Fraiche gerne nøglehulsmærket

1/2 lille dåse ananas i tern

100 g. Revet mozzarella gerne nøglehulsmærket

1 tsk. Flydende chili, eller som tørret krydderi (så skal der dog lidt mindre i)

5 soltørrede tomater

1 moden avocado

1 tsk. Salt

Peber

Fremgangsmåde:

Skær corugetten over i to halve og skrab kernerne ud med en ske, så der bliver et hulrum til fyldet.

Krydder courgetterne med salt og peber og bag dem i ovnene ved 200 grader i ca. 20 minutter (alt efter størrelsen på courgetten).

Imens blander du tun, fraisch, revet ost, salt, peber og chili sammen. Skær ananasserne og de soltørrede tomater i mindre tern og tilsæt det til blandingen. Smag blandingen til med salt, peber og chilli.

Når courgetterne er klar, skal de være lidt møre, men stadig med meget bid.

Så tages de ud af ovnen og fyldet fordeles i de to halve.

Bag derefter retten i ovnen i 10-15 minutter. Så osten er godt smeltet og courgetten er mør, dig stadig med lidt bid.

Meget nemt og lynhurtig middag, nyd retten med avocado skiver på toppen.

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar