Quesadillas med spicey kylling, grøntsager og avocado pesto..

Vi var helt blevet vant til varmen herhjemme, så da det idag bare har regnet det meste af dagen, så havde vi helt brug for noget comfort food- Det blev disse lækre quesadillas, som egentlig er sundere end de ser ud og smager 🙂

Opskriften er spækket med grøntsager og lækkert spicey kylling og nøglehulsmærket mozzarella, derudover er der avocado pesto i, som er lækker og cremet uden energien fra olie.. what’s not to like 🙂

Der er til 2 voksne og 2 børn i 2 dage, eller som madpakke dagen efter..

Ingredienser:

Kød fyldet

4 kyllingebryst filter

1 pakke kalkunbacon

1 pakke almindelig bacon i tern- gerne nøglehulsmærket

1/4 spidskål

1 gult løg

1/2 tsk. Røget paprika

1/2 tsk. Paprika eller hot paprika

1/4 tsk. Chiliflager

1 tsk. Salt

Peber

Grøntsagsfyld

1 courgette

2 gule løg

200 g. Champignon

1/4 spidskål

1 tsk. Salt

Peber

Avocado pesto

1 bundt basillikum

1 bundt persille

1 spsk. usaltede cashewnødder

2 avocadoer

1/2 dl vand – måske lidt mere, så konsistensen bliver dressing agtig.

1 – 2 fed hvidløg, herhjemme ellllsker vi hvidløg 🙂

1 stor tsk. Salt

Peber

1/4 tsk. Chili

12 fuldkorns tortilla pandekager

Lidt rapsolie til stegning

400 – 600 g. Revet mozzarella

1 pakke frisk spinat

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen og bacon i strimle, bland det med fintrevet løg og spidskål, samt krydderierne til kødfyldet.

Steg kødfyldet på panden til det er mørt og har fået stegeskorpe, hæld fyldet i en skål imens du laver grøntsagsfyldet.

Skær champignonerne i skiver og steg dem på panden med fintrevet løg, courgette og spidskål. Smag til med krydderier.

Grøntsagsfyldet hældes lige ledes i en skål imens du laver avocado pestoen.

Blend alle ingredienser til avocado pestoen til en jævn konsistens, smag til med krydderier og tilpas konsistensen med mere eller mindre vand.

Ved middelvarme pensler du en pande med lidt rapsolie og ligger en tortilla pandekage derpå. Ligger en håndfuld revet mozzarella på, derefter noget grøntsagsfyld, så noget kødfyld, noget avocado pesto, 1 lille håndfuld spinat og slutter af med endnu en håndfuld revet mozerella. På toppen af alt denne lækre fyld placere du en tortilla pandekage og trykker den godt ned i fyldt.

Quesadillaen steger nu færdig til den er sprød og gylden, derefter vendes den ved hjælp af et skærebræt eller et låg, hvorefter den steger færdig på den anden side.

Top gerne den færdige quesadilla med ekstra avocado pesto og denne lækre tomatsalat – opskrift her..

Vupti .. lækre quesadillas 🙂

Bon Appetit..

– K

Skriv en kommentar