Jeg har i lang tid tænkt på, at ville udvikle nogle opskrifter som var One Pot, men med ris istedet for pasta. Idag blev dagen hvor jeg fandt den første af mange muligheder inden for det felt 🙂
Som mange af mine andre gryderet-opskrifter, så er sovsen lavet af grøntsager, denne gang aubergine og courgette. Mums det var lækkert..
Opskriften er passende til 2 voksne og 2 børn i 2 dage.. vi elsker restedage herhjemme, for det er SÅ dejlig nemt 🙂
Ingredienser:
1 Svine mørbrad
200 g. Champignoner
1 gult Løg
1 Aubergine
1 Courgette (grøn squash)
1 pakke bacon i tern, kalkun bacon eller røget skinke, alt efter hvilken fedt procent du ønsker.
1 dåse hakkede Tomater
1 – 2 dl. madlavningsfløde eller kaffefløde
4 1/2 dl. Parboiled Ris
12 dl. Vand
1/2 tsk. Chili
2 tsk. Salt
1 lille fed presset hvidløg
1 tsk. Paprika
2 dåser nøglehulsmærkede cocktail pølser
Fremgangsmåde:
Skær auberginen og courgetten over i halve, snit tern ned i kødet og lig dem med ydersiden opad på en bageplade. Sæt ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 20 minutter.
I mellemtiden afpudser du mørbraden og skærer den i “bøffer” i ca. 5 cm tykkelse. Krydder bøfferne med salt, peber og chili krydderi. Brug en varm pande til, at brune mørbrad bøfferne af, så de får stegeskorpe. Vær opmærksom på, at de ikke må stege særlig meget, da de skal blive færdig i sovsen bagefter. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile på en tallerken imens du gør resten klar.
Snit løgene fint og skær champignonerne i skiver. Steg det sammen med bacon, paprika og presset hvidløg på panden.
På dette tidspunkt er auberginen og courgetten ved at være møre i ovnen, tag dem ud og blend indmaden sammen med dåsen tomaterne og noget af vandet til du får en jævn masse.
Tilsæt massen til panden med bacon, champignonerne og løget. Tilføj resten af vandet, mørbrad bøfferne, cocktail pølserne og risen.
Lad retten simre under låg indtil risene er møre. Det tager omkring 20 minutter. Til slut tilsættes fløden for en cremet og blød konsistens. Smag retten til med salt, peber og chili.
Og vupti.. så er der One Pot Mørbradgryde med Aubergine og Courgette.
Bon Appetit..
– K