Amen er der noget bedre en mad, der stort set passer sig selv? 🙂 Jeg er ihvertfald fan… En traditionel onepot pasta, ville stå og passe sig selv fuldstændig med alle ingredienserne i, men denne version giver lidt forberedelser- stadig ikke meget – deraf navnet SEMI ONEPOT PASTA … Sovsen er dejlig cremet og primært lavet på blomkål, så samtidig med at du får en lækker pastaret ud af denne opskrift, så får du faktisk også en del grøntsager… what’s not to like 🙂
Du kan vælge om du vil gøre retten endnu mere cremet, ved at tilsætte en smule madlavningsfløde, eller om du bare gerne vil udnytte, at sovsen er spækket med grøntsager 🙂 Ungerne er vilde med denne ret- prøv den.. du vil ikke fortryde det..
Når jeg laver denne opskrift, så er der mad nok til 2 voksne og 2 børn i 2 dage 🙂 eller eventuelt, som madpakke dagen efter…
Jeg har lavet en vejlednings video, som du kan se her 🙂
Ingredienser:
Oliemargarine
2 bakker bacon filet (nøglehulsmærket)
1 løg
Salt
Peber
1 pose Blomkålsris på Frost
1 dl. Hjemmelavet ketchup (opskrift her)
eller 1 dl hakkede tomater fra dåse
To bakker stegte champignon
8-10 dl vand
1 pakke Spagetti
4 kyllingebrystfileter
Spinat til pynt
Ovnbagt Seranoskinke eller magert bacon
Fremgangsmåde:
Steg bacon og champignon til det er gyldent og tages derfor af panden for, at kunne bruges senere.
Svits nu løg og hvidløg i en smule oliemagarine, tilsæt en pose blomkålsris efter lidt tid. Når løg, hvidløg og blomkålsris har svitset lidt, så tilsættes en smule vand, så grøntsagerne bliver kogt lidt mør. Tilsæt også 2 tsk. Groft salt, en knivspids friskkværnet peber og den hjemmelavet ketchup.
Det hele blendes til en jævn sovse masse, med en stavblender.
Når alt er jævnet tilsættes ekstra vand, pastaen, champignonerne og bacon.
Retten små simre ind til pastaen er mør, vær opmærksom på om der skal lidt mere vand i retten og rør godt rundt i retten engang i mellem, så den ikke gror fast på bunden af panden.
Imens steges kyllingefileterne på en anden pande eller grillen, krydret med salt, peber og chili.
Vask også den friske spinat, så den er klar til anretningen.
Når pastaen er ved at være aldente smages saucen til med salt og peber.
Tilsidst anrettes retten med spinat ovenpå pastaen og toppet med kyllingen.
Vupti lækkert nem smagfuld pastaret 🙂
Bon Appetit..
- K