Alle elsker raymond og Alle elsker tapas.. sådan er det bare.. Total statement, men jeg har endnu ikke mødt nogen der sagde “ej øv… skal vi have tapas..”. Så ja.. den claim’er jeg sgu 🙂
Min tapas menu varierer meget og den kan også sagtens indeholde forskellige varme retter, men den menu jeg bruger mest indeholder som regel noget lækkert brød. Både lidt lyst (fuldkornsbrød) og ristet rugbrød..
Derudover indeholder menuen forskellige pølser, oste, grønsager og frugt..
Og det vigtigste af det hele 🙂 mange forskellige dips og toppings, som fuldendte smagsoplevelsen.
Jeg har lavet en lille tutorial af hvordan jeg anretter et tapas fad, så det ser dekorativt og indbydende ud, den kan du se her:
Tutorial af tapas på YouTube – Tryk du bare her..
Når det kommer til brødet, så finder jeg det vigtigt, at de selvfølgelig smager godt, det må ikke være for dominant i smagen og så må noget af det rigtig gerne være knasende.
Derfor vælger jeg ofte enten dette FULDKORNS GRYDEBRØD (et virkeligt lækkert og nemt brød, som ligner noget fra et bageri – TRYK HER for opskriften)
eller disse
Skal det være lidt mere groft og sprødt, så laver jeg dette HVERDAGS RUGBRØD, som jeg skærer ud i så tynde skiver jeg kan og rister på en plade i ovnene eller i min airfryer .. så skriveren bliver meget sprøde. Opskriften på hverdags rugbrødet finder du her..
Selvfølgelig kan du også vælge, at tilføje forskellige kiks, knækbrød eller ligende for en større variation 🙂
Som du kan se i Tutorialen, så bruger jeg ofte 3-4 forskellige slags kødpålæg.. Det kan være forskellige pølser, røget skinke, cappacio eller røget mørbrad..
Jeg foretrækker disse pølser, god smag og billig pris – fra Rema 1000 🙂
Og 3-4 forskellige oste..
Så kommer vi faktisk til det sjoveste af det hele, toppings.. det er her at gæster godt kan blive lidt imponerede og det kræver faktisk meget lidt af dig.. Du kan vælge modellen hvor du laver få men gode toppings.. Som minimum mener jeg, at der skal være en KRYDDERMAYO (Find opskriften HER)
HUMUS (Find opskriften HER)
Humus – den kan også videreudvikles med pistacie crunch 🙂
og
HONNINGGLASEREDE NØDDER
Hvis du max’er helt ud og gerne vil gå all in.. så er disse forskellige toppings og dips en mulighed:
OLIVEN TAPENADE (1 spsk. Rød pesto, 10 sorte oliven – Det hele blendes sammen og vupti.. så har du oliven tapenade.)
SYLTEDE RØDLØG (Find opskriften her)
AIOLI (Find opskriften her)
RØD PESTO (Find opskriften her)
PESTO (Find opskriften her)
BABA GANOUSH (Find opskriften her)
SALTMANDLER (Find opskriften her)
Anretningen på et bræt eller et skærebræt, giver virkelig noget æstetik. Det er de forskellige grøntsager og frugt du vælger også med til, farverne gør at brættet “popper” i øjnene. Jeg bruger ofte vindruer, agurk i skiver eller stænger, skiveskårne peberfrugt eller snack-peber, melon, rødløg ringe, spinat (som baggrund) og tomater…
OG MEGET VIGTIGT!!!
DADLER.. de smager simpelthen SÅ godt sammen med de forskellige oste 🙂
Det var en lille guidning igennem min traditionelle udgave af en tapas menu.. Som selvfølgelig går rigtig godt sammen med en god rødvin 😉
Jeg håber du kan bruge den..
Bon Appetit.. – K